Știri

Pentru prima dată, Agenția Executivă pentru Educație, Audiovizual și Cultură (EACEA) dedică o linie de finanțare special pentru promovarea integrării persoanelor rome în și prin educație.
Frumoasa mea școală este un proiect finanțat în cadrul acestei măsuri.

Între 29 și 30 octombrie 2012, la Villa Montesca din Citta di Castello, Italia, a avut loc atelierul de lucru european „Metoda Montessori folosită pentru consolidarea prezenței copiilor romi în sistemul public de educație”.
Atelierul a urmărit „actualizarea” metodei Montessori prin includerea de inovații didactice și pedagogice în scopul favorizării participării copiilor romi la sistemul educativ. La atelier au participat profesori și experți din Lituania, România și Italia.

Comisarul european pentru justiție, Viviane Reding, pledează pentru educația copiilor romi. Reding consideră că se vor înrăutăți condițiile de viață dacă nu se iau acum măsuri definitorii.
Într-un interviu dat unui post de radio francez, a afirmat: "Dacă nu reușim să educăm acești copii, dacă nu le putem oferi un loc de muncă normal, va fi o altă generație pierdută."
Generația noastră trebuie să se asigure că aceste tabere ilegale vor fi dărâmate, că acești oameni au condiții de viață decente, că tinerele să nu nască la 12 ani, copiii să meargă la școală în mod normal și, în loc să stea pe străzi, să meargă la muncă și să fie utili societății.”

Pe 13 iunie 2013 a avut loc la Vilnius Conferința Finală a proiectului My Beautiful School. Conferința a fost organizată de către Public Institution Roma Community Centre. Evenimentul a beneficiat de participarea unor reprezentanți ai autorităților relevante din domeniu, experți în educație și reprezentanți ai ONG-urilor care au împărtășit experiențele în implementarea de proiecte adresate populației rome.

Secțiunea de lucru
Pliantul proiectului
Vizitatori online
Avem 6 vizitatori online