Get a free hosting or choose from the Best Web Hosting service
Română (România)English (United Kingdom)

InFiRo - Abordare integrată a fizicii destinată roboticii de laborator

2011-1-HR1-LEO05-00828

Parteneri: Croația, Slovenia, Turcia, România
Perioada de desfășurare: 01.10.2011 – 30.09.2013

În ultimul deceniu, profesori / formatori din domeniul ştiinţei şi tehnologiei subiecţi s-au confruntat cu o utilizare pe scară largă a abordării bazate pe calculator în domeniul tehnologiei de predare. Bazele fizicii ştiinţă şi, în special, concepte legate de mecanică și inginerie electrică au fost tratate prin scheme de software, simulări şi utilizarea extensivă a tot felul de tehnologii de virtualizare. E-learning, deşi o parte foarte importantă în planurile de învăţământ moderne de predare, reprezintă doar ingredient în procesul de tehnologii eficiente de predare. Cunoaşterea completă şi eficientă poate fi atinsă doar prin combinarea corespunzătoare a uneltelor "virtuale" şi "reale" de lucru de laborator au alăturat, împreună cu mai multe concepte abstracte şi generale ştiinţifice. Doar aceste cunoştinţe pot aduce pe termen lung competenţe în domeniul educaţiei pe parcursul vieţii.
Principalele obiective ale proiectului propus sunt legate de dezvoltarea şi punerea în aplicare a procesului de învăţare contemporan, prin utilizarea instrumentelor TIC în integrarea laboratorului real și virtual. Partenerul din Slovenia implicat în proiectul ComLab are competenţa de a dezvolta laboratoare de pe calculator. Pe lângă Facultatea de Ştiinţe (în special Departamentul de Fizică din Universitatea din Zagreb) din Croaţia sunt licee profesionale cu program în curs de dezvoltare în robotică şi mecatronică. Ei vor atinge experienţa pozitivă concentrându-se pe implicaţiile metodice de unificare în mediul ştiinţific. Parteneri din România şi Turcia vor transfera şi difuza consecinţele pozitive ale punerii în aplicare a acestei inovaţii prin combinarea cu abilităţi de predare proprii şi experienţă. Toţi partenerii s-au angajat să coopereze cu cel puţin o şcoală profesională din fiecare ţară, în scopul de a obţine feed-back din grupurile ţintă, precum şi de testare şi evaluare "în timp real".

Rezultatele proiectului vor fi:
(i) punerea în aplicare, adaptarea şi consolidarea de cursuri ComLab existente, software şi echipamente în conformitate cu programa de învăţământ a şcolilor din învățământul secundar profesional
(ii) dezvoltarea şi proiectarea de noi cursuri, software și echipamente de laborator
(iii) punerea în aplicare a low-cost şi freeware, software open-source
(iv) integrarea conceptelor "convențional grele" din fizică într-un mediu atractiv de robotică
(v) dezvoltarea de noi practici şi metode de predare-abordare integrată în şcoală şi de laborator
(vi) difuzarea acestor abordări inovatoare şi în şcoli profesionale în toate ţările partenere şi mai largă în Europa prin instituirea de "şcoli de vară internaţionale în Robotică şi Electronică"
Având în vedere că materialele de curs vor fi disponibile pe web, nu numai în limbile partenerilor, dar si în limba engleză, impactul se poate obţine la scară mai largă europeană.

 
Noutăți
Vizitatori online
Avem 54 vizitatori online
Vizitatori
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterAzi:31
mod_vvisit_counterIeri:0
mod_vvisit_counterUltima săptămână:0
mod_vvisit_counterUltima lună:0

IP-ul tău: 44.192.114.32
Login Form