Get a free hosting or choose from the Best Web Hosting service
Română (România)English (United Kingdom)
PRO-DIGIT - Promovarea motivației și abilităților pentru aplicarea tehnologiilor digitale pentru educația profesională în sectorul sănătății
 
Parteneri: Germania, Austria, Polonia, România, Italia
 
Număr de referință: 2021-1-DE02-KA220-VET-000025061
 
Perioada: 01.11.2021 – 30.04.2024

În primul rând, trebuie precizat că acest proiect tratează educația profesională în sectorul sănătății. Prin „Declarația de la Osnabrück”, reuniunea miniștrilor educației din UE a clarificat faptul că digitalizarea învățământului profesional îi asigură viabilitatea viitoare. Cu școlile închise în cea mai mare parte a anului din cauza pandemiei de COVID-19, acum este clar cât de important este atât pentru profesori, cât și pentru elevi să îmbrățișeze învățarea online bazată pe digital, adaptată pedagogic, într-un mod orientat spre obiective și mod calitativ.

Blocajele au arătat în toate țările partenere, deși în grade diferite, că acest lucru nu este cazul într-o măsură suficientă astăzi. Aceasta nu este doar o chestiune de infrastructură digitală, ci, evident, o chestiune de disponibilitate/capacitate a profesorilor și cursanților de a stăpâni utilizarea tehnologiilor digitale. Pe de altă parte, digitalizarea în avans a pieței muncii creează noi cerințe în formarea forței de muncă, care trebuie de asemenea abordate. Partenerii proiectului au remarcat aceste provocări în mod direct în propriile activități de formare și în cooperarea și crearea de rețele cu alte instituții de formare din sectorul sănătății, cursanți și instituții de formare a profesorilor. Chiar dacă astăzi există câteva soluții digitale și studii teoretice, ele nu abordează întreaga sferă a problemelor în cauză. Cooperarea transfrontalieră face posibilă implementarea diferitelor soluții din diverse sisteme de învățământ, schimbul de rezultate pozitive, dar și de experiențe negative și întorsături greșite din diferite stadii de dezvoltare și de a trage concluzii din acestea, de a le generaliza și de a le regionaliza din nou la un nivel superior.
 

 

 

 

 

 

 
Noutăți
Vizitatori online
Avem 1531 vizitatori online
Vizitatori
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterAzi:1540
mod_vvisit_counterIeri:0
mod_vvisit_counterUltima săptămână:0
mod_vvisit_counterUltima lună:0

IP-ul tău: 34.231.21.105
Login Form